Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kiertokoulu Tärkkilässä

September 19, 2019 @ 8:00 am - October 10, 2019 @ 5:00 pm

€20 – €30

Kiertokoulu kutsuu taas – yli 10 vuoden tauon jälkeen! 

Kiertokoulu on luottamukseen perustuva yhteisöllisen oppimisen paikka, jonka tavoitteena on oppia kestävän elämäntavan taitoja ja lähtökohtina ovat omaehtoisuus, tasa-arvoisuus ja yhteisöllisyys. Kiertokoulu on kaikille avoin ja sen voi kutsua koolle kuka tahansa. 

Tervetuloa mukaan osallistumaan syksyn sadonkorjuuseen ja oppimaan ja jakamaan tietoa biohiilen keruusta ja monista käyttömahdollisuuksista. Luvassa myös talkoilua Tärkkilässä sekä yhteisiä piirejä, saunontaa ja yhdessäoloa. Tule muistelemaan menneitä kiertokouluja ja ideoimaan uusia!

Sunnuntaina 22.9. kiertokoulun päätteeksi halukkaat voivat osallistua Tärkkilässä runonlaulupäivään! Ohjelma huipentuu syyspäiväntasauksen seremoniaan, jossa hyvästellään linnut muuttomatkalle ja toivotetaan tervetulleeksi rauhoittumisen, hiljentymisen, unien ja mielen maisemien aika. Ilmoittaudu mukaan seremonian valmistelutyöryhmään: selma@tarkkila.fi +358407172997. Työryhmä kokoontuu videopalaveriin jo ennen kiertokoulutapahtumaa. 

Paikkana toimiin Tärkkilän kestävän kulttuuriperinnön keskus, osoite: Palviantie 69 42330 Jämsä

Aika: torstai 19.9.- sunnuntai 22.9.(runonlaulupäivä)

Viikonloppu sisältää kaikki ruuat ja majoituksen (petipaikkoja 6, lämpimiä lattiapaikkoja rajoitetusti, rohkeille ja ketterille ulkomajoitusta katon alla navetan vintillä, muutamalle tilaa tiipiissä, omat teltat ynnä muut tervetulleita). Omat makuupussit ja -alustat mukaan lattiamajoittujille!

Varaathan mukaan 20-30 euroa käteisenä oman tulotason mukaan yhteisten kulujen kattamiseen. Voit myös tuoda oman suun myötäistä evästä pöytään.

Kiertokoulu luodaan yhdessä kaikkien osallistujien kesken, tule sinäkin kantamaan kortesi kekoon!

OHJELMALUONNOS

Ilmoittaudu lisäämällä tietosi osallistujalistaan!

Voit myös varata talkoopestejä jo ennakkoon.

Lisätietoja:

Anna Yrjönen p. 044 0391353 / kappyramanty@gmail.com

Sonja Linnala p. 044 9330388

Selma Kilpi p. 040 7172997/selma@tarkkila.fi

MIKÄ KIERTOKOULU?

KOULU ELÄMÄÄ VARTEN

Kiertokoululla ei ole suoria esikuvia suomalaisten oppilaitosten traditioissa – vaikka kansakoulut käynnistyivätkin “kiertokouluina”. Kestävän elämäntavan kiertokoulun pyrkimyksenä on luottamuksellisen ilmapiirin luominen, mitä toteutetaan yksinkertaisilla tavoilla syventää vuorovaikutusta (esimerkiksi kiertävällä sanalla eli “puhekehrällä”).

Alkuaikoina ns. kansankorkeakoulut palvelivat tarkoitustaan luomalla sivistystä ja yhteishenkeä maaseudun väestön ja vähäosaisten keskuudessa ja opiskelijat palasivat niistä perinteisten elinkeinojen pariin. Nyt tilanne on osittain päinvastainen: kiertokoulu tutustuttaa kestäviin elämäntapoihin ja siinä yhteydessä myös perinteisiin elinkeinoihin. Toisaalta kyse on samasta asiasta: omintakeisesta sivistyksestä ja yhteishengen luomisesta. Viljelemme Tarkoituksena on viljellä taitoja ja toimia, jotka vahvistavat ihmisyhteisojä ja kestävää kulttuuria; omavarataitoja “kouluna elämää varten”. Pyrkimyksenä kiertokoulussa on jatkuvuus: käynnistämme uudelleen Toiveenamme on uudelleen käynnistää vuosien 1998-2008 aikana epäsäännöllisesti toiminutta kiertokoulua, ajatusta yhteisöllisen oppimisen toteuttamisesta. 

 

Details

Start:
September 19, 2019 @ 8:00 am
End:
October 10, 2019 @ 5:00 pm
Cost:
€20 – €30
Website:
https://www.tarkkila.fi/fi/2019/09/04/kiertokoulu-kutsuu-tarkkilaan/

Organiser

Tärkkilä

Venue

Tärkkilä
Palviantie 69
Jämsä, 42330 Suomi
+ Google Map
Phone:
+358407172997

Comments

Kiertokoulu Tärkkilässä — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>