EtusivuUncategorizedVoi Luoja!

Kommentit

Voi Luoja! — 3 kommenttia

 1. Hei

  Selman kirjoitus ”Voi luoja” on minusta tärkeä kirjoitus. Se on väkevä ja maailmankatsomuksellisesti merkityksellinen, välivaiheen ”testamentti”. Se on kuin parkaisu, joka nousee idealistisesta elämäntehtävästä, sen kokemuksesta ja tuskasta. Synteesinä koetusta. Se kaivaa olemisemme perusteita ja yhteyttämme elonkirjoon.

  Kuinka tärkeää on ymmärtäminen, asioiden tajuaminen eri puolilta. Kuinka se haastaa erimielisyyden hyväksymiseen mutta myös siitä oppimiseen. Kuinka jo kehossamme olemme yhtä ekosysteemiä osana laajempaa ekosysteemiä. Kuinka sen merkitys on ratkaisevampaa kuin ihmiskeskeinen maailmankatsomus ja rahatalous. Kuinka halukkailla tulisi olla oikeutus ja mahdollisuus tälle Luojan luomalle luovalle elämänyhteydelle maalle omistautumisessa eri paikkojen ja niiden hengen kohottamisena. Kuinka sitä varten ja siitä oppien on perustettu Ikikaiku-elämänperintösäätiö. Kuinka sen käynnistäminen ei ole ollut helppoa.

  Kirjoituksessa loistavat monet oivallukset, kiteytykset ja kauniitkin mietelmät vahvan kokemuksellisen rautalangan päällä. Yksityiskohdissa olisi paljonkin aineksia lainauksille ja täydentäville kommenteille. Kauniina kiteytyksenä: ”Vieläkö voimme kasvattaa sukupolvia, jotka oppivat heitä ruokkivan ja lääkitsevän monimuotoisuuden ympärillään kuin äidinkielen”.

  Minusta tämä sopisi osin tällaisenaan levitettävksi laajemminkin somessa tai julkaistavaksi jollain painetullakin foorumilla, kuten Voimassa, Elonkehässä tms??

  Kaitsu Vaara

 2. Joskus ajatellu että vanha maatalous yhteisö jossa 3mekin sukupolvea veti renkien ja piikojen avulla taloutta ja eli vuodenkierron mukaan oli toimiva yhtesö.mielestäni ainakin taloudessa pitää jonkun vastuullisesti johtaa..vastavuorosesti muuta toimintaa hoitaa yhteisöllisesti. Jarmo Laitinen

 3. Selma, ihana, kiitos työstäsi (ja tekstistäsi)! Paljon voimia ja lämpöä sinulle! Tällaisten arvojen ja ajatusten edistäminen sujuisi tehokkaammin silloin, kun osaisi kuunnella, olla niin kärsivällinen ja myötätuntoinen kuin suinkin (se on haastavaa, kun on oma voimakas kokemus siitä, mihin suuntaan ja miten meidän tulisi kulkea). Toivon että näkisit ja kokisit, kuinka paljon meitä saman maailman jakajia on: et todellakaan ole yksin! Halauksia, rakkautta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>